Nieuwe termen in Google Analytics

Google Analytics wordt continu verbeterd. Informatie over bezoekers van websites en apps wordt verzameld met deze webstatistiekentool. In April 2014 is een aantal termen vervangen om meer in lijn te komen met de termen die in de mobieleappelarij gangbaar zijn.

De statistieken van de website, mobiele website en apps worden nu op een plaats bijgehouden. Er zijn geen aparte properties nodig om deze statistieken bij te houden.

desktop, tablet, smartphone Google Analytics
De statistieken voor desktop, tablet en smartphone via Google Analytics staan nu bij elkaar.

Sessies, bezoeken, gebruikers, bezoekers.

  • Google Analytics april 2014 Sessies is de nieuwe naam voor bezoeken en gebruikers voor bezoekers.Sessies is de nieuwe naam voor bezoeken
  • Gebruikers is de nieuwe naam voor bezoekers.
  • In het Engels is visits veranderd in sessions,
  • unique visitors en active users heten nu users.

Gevolgen van deze nieuwe termen in Google Analytics

Het zijn kleine veranderingen. De webanalist kan de data gewoon analyseren. Vergelijken met voorgaande periodes blijft mogelijk.
Als er voor een website een andere property wordt gebruikt dan voor de mobiele app is er geen verandering in de weergegeven data.
Als dezelfde property wordt gebruikt voor website en mobiele app worden de gegevens  bij elkaar opgeteld. Met een filter kan de webdata data weer worden gescheiden van de mobiele app-data.

Verandering in code

In de code verandert een aantal namen. Dit heeft weinig gevolgen voor de dataverzameling. In het verzamelprogramma is bijvoorbeeld ga:visitorType vervangen door ga:userType, ga: visitors is nu ga:users, ga:visitCount is ga:userCount, ga:newVisits is ga:newUsers, ga:visits is ga:sessions.

 

 

Leave a Reply

Skip to content
%d bloggers like this: