8 fantastische tips voor betere blogtitels

8 fantastische tips voor betere blogtitelsDe titel van je blogpost is belangrijk om meer kliks te krijgen. De titel verschijnt in RSS-readers, tweets en duikt op in zoekresultaten. Als je meer verkeer naar je blog of website wil hebben, dan is de titel de eerste aanjager. In deze blog: 8 tips voor betere blogtitels.

Gemiddeld lezen 8 van de 10 personen de blogtitel, 2 van de 10 lezen ook de rest van het bericht. Van de tien mensen die in de zoekresultaten van een zoekmachine, in de RSS-reader of op social media de blogtitel zien valt al 20 procent af. Zij scrollen gewoon door. Van de 80% die de titel wel lezen klikt een kwart door. Deze cijfers kloppen niet altijd, er zijn namelijk websites die veel meer verkeer weten te genereren. Een belangrijke factor hierbij is de blogtitel. Hieronder staan 8 tips om betere blogtitels te schrijven. En dat het werkt, blijkt maar weer: je leest dit nu toch?

Blogtitel is een minisalespitch

De titel is een minisalespitch in een paar woorden en maximaal (ongeveer) 55 karakters. Vooral de eerste drie woorden en laatste drie woorden van een titel worden gelezen. De perfecte titel bestaat uit dan ook uit zes woorden.

De 8 tips voor betere blogtitels

  1. Kort en krachtig – Vooral de eerste drie woorden en laatste drie woorden van een titel worden gelezen. De perfecte titel bestaat uit dan ook uit zes woorden.
  2. Gebruik cijfers en getallen – 8 tips, 10 ideeën, 20 voorbeelden
  3. Gebruik interessante bijvoeglijk naamwoorden – geweldig, fantastisch, handig, nuttig, absoluut, gratis
  4. Leg uit of verklaar – maak gebruik van woorden als tips, tricks, trucs, redenen, principes om meer inzicht aan te kondigen in het onderwerp
  5. Vragende bijwoordenWaarom en hoe maken lezers nieuwsgierig en geven duidelijk aan op welke vraag er antwoord wordt gegeven in de blog.
  6. Belofte – Doe een belofte in de titel. Deze blog gaat niet alleen over blogtitels, het gaat over tips die je helpen betere blogtitels te schrijven
  7. Gebruik een keyword – SEO is king, en in een H1 mag dan ook best het keyword staan.
  8. Deel een geheim – Iedereen wil toch geheimen weten? Ok, daarna is het geen geheim meer. Het bestbewaarde geheim in de marketing

Formule voor goede blogtitels

De formule is:

getal(len) + bijvoeglijk naamwoord + keyword + uitleg + belofte

Hieronder staat de blogtitel van deze blog opgedeeld in de onderdelen van de formule.

Getal 8
Bijvoeglijk naamwoord fantastische
Keyword blogtitels
Uitleg tips
Belofte betere

Kort en krachtig, vragende bijwoorden en deel een geheim staan niet in de formule, maar kunnen uiteraard worden toegepast. Gebruik A/B-testing. Zorg voor goede webstatistieken, zodat je ook kan meten welke blogtitels werken en welke niet.

Leave a Reply

Skip to content
%d bloggers like this: