Creatieve reclames voor scheermessen

Een scheermes is een scheermes. Toch? Dat is niet helemaal waar, razor and blades is een gevleugelde term. Eerst wordt er wat gratis weggegeven of goedkoop aangeboden. Vervolgens moet er fors betaald worden voor de extra onderdelen.

De houder van het scheermes is meestal goedkoop. Met de mesjes wordt fors verdiend. En niet alle mesjes passen op dezelfde houder. Als de scheerder een merk houder heeft gekocht is hij gedwongen van hetzelfde merk mesjes te kopen.

Gilette is een van de bekendste scheermesmerken. In de reclames zijn ze creatief. Naast de inzet van stoere mannen in reclames die zich scheren met hun scheermes zijn andere manieren om de aandacht te trekken. De metafoor dat het glad scheert wordt duidelijk in de volgende foto’s.

 gillette-mach3-turbo-victory-you are my type Gilette roltrap Zamboni Gilette Fusion

gilette zamboniprocter-gamble-windshield

giletteescalator

En een van Bic

bic scheermes grass

Leave a Reply

WordPress PopUp Plugin
Skip to content
%d bloggers like this: