Telegraaf in greep valse werkelijkheid van spindokters #pgbalarm

20150217 pgbalarm Telegraaf herschreven
Het herschreven artikel over het #pgbalarm in de stijl van de Telegraaf

 

Herschreven artikel over het #pgbalarm

Het artikel dat vanmorgen in de Telegraaf stond, heb ik herschreven. Zie bovenstaand screenshot. De tekst staat hieronder.

di 17 feb 2015, 05:30

Telegraaf in greep valse werkelijkheid van spindokters

Pgb-alarmbagatellisering wordt doorgezet

door uw correspondent
Hilversum – Een onderzoek over de tweets over het pgb-alarm heeft de voltallige redactie van de Telegraaf op tilt doen slaan. In dit onderzoek wordt de boodschapper geanalyseerd en wordt vergeten wat de onderliggende problemen zijn. In het dagblad worden kortdoordebochtconclusies getrokken.

Verantwoordelijk staatssecretaris Van Rijn (Volksgezondheid) kreeg het vorige week donderdag voor elkaar om tot middernacht geen concrete oplossing te bieden om de problemen bij de SVB op te lossen. Achter de schermen dreigde de SP zelfs even het vertrouwen in de PvdA-bewindsman op te zeggen.

Inmiddels is het de vraag of sensatiekrant Telegraaf zich niet in de luren heeft laten leggen door de spindokters van de staatssecretaris. Alle tweets en retweets met de hashtag #pgbalarm die het probleem bij de SVB aan de kaak stelden bleken pijnlijk waar. Uit een analyse blijkt dat Van Rijn en regeringspartijen PvdA en VVD vooral probeerden de aandacht te verleggen naar zogeheten ‘PGB-fraude’.

Dat gebeurde met behulp van kamerleden en het wegzetten van Twitter als irrelevant. Al deze pogingen werden doorzien door de twitteraars. Al snel werd duidelijk dat de twitteraars #pgbalarm gebruiken om aandacht te krijgen voor de chaos bij de SVB door de invoering van het trekkingsrecht. Het gevolg hiervan is dat duizenden zorgverleners te lang moeten wachten op hun salaris.

Leave a Reply

Skip to content