Er was eens… leren over sprookjes in Bibliotheek Hilversum

De bibliotheek is de plaats waar van alles te lezen is. Boeken die uit zijn breng je gewoon weer terug en je leent weer een nieuwe. Het is een fantastisch concept en mijn kinderen zijn er kind aan huis. De bibliotheek is nog veel meer.

Bibliotheken zijn onverminderd populair, en niet alleen vanwege de boeken. Door te zorgen dat kinderen vroeg in de bibliotheek komen promoten ze de waarde van de bieb. Met educatieve programma’s maken kinderen kennis met verschillende facetten van de bibliotheek. In het programma van de Bibliotheek Hilversum Er was eens… leren kinderen over de geschiedenis, de betekenis en de bouwstenen van sprookjes.

De kinderen van groep vier gingen vorige week met de hele klas naar de bibliotheek om dit programma te volgen. Eerst werd er uitgelegd wat een sprookje was en daarna was het tijd om zelf de bouwstenen van het eigen sprookje te maken. Aan een grote ronde tafel werd door iedereen stap voor stap een sprookje geschreven.

Prinsessen, wolven, ridders, moeders, vaders, beren figureerden in de 24 verhalen. En aan het eind…kwam alles weer goed.

Er was eens Bibliotheek Hilversum sprookjes.

Woensdag boekendag

Woensdag is boekendag. Zolang de voorraad strekt wordt op marijnkrijger.nl elke woensdag een blog over boeken geplaatst. Natuurlijk is er een link met marketing. De blogs over (marketing en) boeken zijn hier terug te vinden.

Leave a Reply

Skip to content
%d bloggers like this: