SAIL Amsterdam 2015. Het gaat bijna beginnen

Elke vijf jaar wordt SAIL georganiseerd in Amsterdam. Dit is het grootste nautische evenement ter wereld. Op mijn elfde werd ik door mijn ouders meegenomen naar SAIL. De volgende edities was ik er uiteraard bij. In 2010 ging mijn zoon mee. Hij vond het geweldig. Dit jaar maak ik als webredacteur/reporter deel uit van SAIL Amsterdam 2015.

SAIL Amsterdam 2015 PUC PEC communicatie reportersAfgelopen maandag was de briefing voor het pers- en publiciteitscentrum en daar werd duidelijk hoe groot het evenement dit jaar is. Niet eens gewoon groot, maar geweldig groot. De Tall Ships vormen de kern van het evenement. Woensdag 19 augustus varen die in een parade, de SAIL-in, van 12 kilometer over het Noordzeekanaal naar Amsterdam. Dat is anderhalf keer zo lang als in 2010. De NOS zendt het live uit.

Naast de Tall Ships is er nog veel meer. Team Brunel is er in de Groene Oceaan (Duurzaamheid), Live muziek en eten kan in de Witte Oceaan rondom de A’DAM-toren en het Eye-museum, de Blauwe Oceaan is er voor de zakelijke markt en de Rode Oceaan is het culturele centrum. Meer informatie over deze thema’s is hier te vinden.

Berichten over SAIL via alle kanalen

Marijn Krijger SAIL Amsterdam 2015 - 250Er is nu een communicatieteam van 70 creatievelingen. Dit team bestaat uit videoreporters, social mediareporters, camjo’s, designers, webredacteuren en bloggers. Lisa Kunst maakte de profielfoto’s van de official reporters.

Vijf jaar geleden was Hyves er nog en Instagram werd pas in oktober 2010 gelanceerd.
In 2015 is er nog meer social media en nog meer content:  de website, de app, Facebook, YouTube, Twitter, Vimeo, Twitter, Instagram, Periscope en de rest. Naast alle berichten vanuit het SAIL Publiciteitscentrum zijn er ook de duizenden berichten van de bezoekers. De hashtag is #SAIL2015. In samenwerking met Twitter Benelux worden deze berichten gemonitord, beantwoord, geretweet en is het inspiratie voor iedereen die SAIL 2015 mogelijk maakt.

Mijn tweets over SAIL 2010

In mijn twittertijdlijn heb ik net gezocht naar de tweets over de vorige editie van SAIL. En die zijn op twee handen te tellen, terwijl ik er toen toch drie dagen heb rondgelopen.

Eindelijk weer naar SAIL

Marijn en Olivier Krijger SAIL 2010Ik ben niet de enige die ontzettend veel zin heeft in SAIL. Het wordt gaaf. Een unieke verzameling schepen, naar verwachting 2 miljoen bezoekers, het Noordzeekanaal met de SAIL-in waarbij alles wat kan varen de parade begeleidt naar het hart van SAIL in de IJhaven en geweldige activiteiten.
Mijn zoon vraagt al vijf jaar lang wanneer hij weer naar SAIL mag. Dit jaar mag dat! De vorige keer was hij drie. In 2010 liep hij nog in zijn oranje reddingsvest over de Tall Ships en de kade. De foto hangt als bewijs in onze huiskamer. Inmiddels zijn we zes zwemdiploma’s verder.

In 2005 heb ik op een aantal boten gevaren en met mijn camera (toen waren ze nog van hout, denk ik) kon ik zelfs video’s maken.

Volg de berichten over SAIL Amsterdam 2015

Volg me op Twitter (@marijnk) en Instagram, hou dit blog in de gaten, download de SAIL-App ( hier de Android-versie en hier de iOs-app) en kijk vooral op SAIL.nl. Daar staat alles op. Vanachter je bureau of op de bank kan je alles volgen via de verschillende (social) mediakanalen. Dat is bijna net zo leuk als gewoon met de trein naar Amsterdam gaan en je onderdompelen in de wereld van SAIL. Dat laatste raad ik je wel aan. Maak het mee en Tweet me je mooie ervaringen. Ik heb er zin in.

 

 

Leave a Reply

Skip to content