Sneller dan de lift

Lentetemperaturen, zon, smeltende sneeuw, hobbelige pistes. Het is warm op de piste. Bij de berghutten zitten de terrassen vol. Korte mouwen, helmen af, zonnebrand. Geen warme chocolademelk, maar koude biertjes worden gedronken.

De bobbels op de piste lijken met de minuut te groeien. Hard naar beneden gaat prima, halfbergs afdalen is alsof je over een Nederlands woonerf rijdt. Elke twee meter een heuvel.

Hij heeft geen moeite met de bugels en gaat de uitdaging aan om de lift te verslaan. In vier minuten de rode piste vol bugels afdalen. Dat is snel. De hele dag vol in de zon heeft de sneeuwkwaliteit verlaagt.

Hij fahrt hard naar beneden. Een keer wint een bugel. Snel weer opstaan en door. Hij haalt in, springt een stukje en maakt lange bochten langs de bugels. De laatste dertig meter van de afdaling is de piste als een fuik steeds smaller en de helling ineens zwart. Nee, niet de sneeuw, wel de classificatie.

Geen probleem. Hij is sneller dan de lift.

Kijk hoe hij afdaalt

Leave a Reply

Skip to content
%d bloggers like this: