Boek is af

Het boek is af. Nu is het tijd voor publiciteit. Om je te informeren over alles rondom het boek over Anna Sophie heb ik een nieuwsbrief opgezet. Inmiddels zijn al vijf nieuwsbrieven verstuurd. Zo rond de publicatie verstuur ik wekelijks een bericht om je op de hoogte te houden.

Anna Sophie Cover en rug staand

Deze week mochten we weer op bezoek bij Anna Sophie.

De omslag van het boek laat ik aan haar zien. Zij herkent zichzelf, tikt op de foto op mijn beeldscherm en tikt daarna met open hand twee keer op haar buik. Ze heeft zelf haar naamgebaar bedacht. Dat er nu een boek is over haar snapt ze niet. Dat ik mijn jas nog aanheb snapt ze wel. Die moet uit. Bij haar op bezoek betekent dat je je jas uit moet doen.

Ze wijst naar boven en kijkt me aan. De sleutels en knuffels die ze door de kamer gooit landen wel eens op de kast of op de plank waar haar projector staat. Die kan ze zonder hulp niet pakken. Ik loop naar haar toe, zij gaat in haar bed staan en wil dat ik haar oppak. Ze wijst naar de kast en we lopen daarheen. Bovenop staat een hele mand met sleutels. Ze pakt die dankbaar vast, zet af tegen de kast als teken dat ik terug naar haar bed mag lopen en gaat in bed zitten met haar schat.

Met haar 1.42 meter is ze klein. Veel groter gaat ze ook niet worden. Zelf ben ik op een paar centimeter na twee meter. Ik ben met deze lengte haar gereedschap geworden. Slim bedacht.

Ze vraagt om een kop thee, maar in haar kamer staat geen thee. Ik begrijp haar gebaar, maar vertel dat we geen thee hebben. Dat vindt ze geen goed antwoord en ze vraag nog een paar keer om een kop thee. Dan trekt de speelgoedmand haar aandacht. De sleutels winnen het van de thee.

Na ruim een uur vindt ze het genoeg. Ze gebaart dat ze wil douchen, zwaait ons vast uit, loopt mee naar de deur, geeft een handkus. Ze zoekt de aandacht van een begeleider, maakt het douchegebaar. In haar gedachten zijn we al vertrokken, terwijl wij op een begeleider wachten die voor ons de deur kan openen.

Aanmelden voor de nieuwsbrief – Boek Anna Sophie

* indicates required

Dank je wel alvast voor het abonneren op mijn nieuwsbrief. Werkt bovenstaand formulier niet, klik dan hier.

Leave a Reply

Best Wordpress Popup Plugin
Skip to content
%d