Statistiek en Sinterklaas

Sinterklaas, de staf wordt geassembleerd

De sint kwam op bezoek. Twee pieten nam hij mee. Met de auto kwam hij aan en de staf werd ter plekke geassembleerd. Zijn paard had een dag vrij. De sint wist de namen van alle kinderen. Ik niet, gelukkig kon ik op de zelfgeknutselde mutsen van de kinderen toch hun namen lezen.

Voorletterstatistiek

Voorlettersstaafdiagram

In groep 1/2 van mijn zoon zitten vierentwintig kinderen. De voorletters van de kinderen zijn gebruikt voor een van de eerste lessen in statistiek en het grafisch weergeven van data. Elk kind heeft een kruisje mogen zetten in de tabel en hierdoor ontstond een overzichtelijk staafdiagram. Deze manier van informatie weergeven heeft geleid tot het statisticeren van allerlei onderwerpen thuis. De kleine man telt en maakt staafdiagrammen van speelgoed.

3D-staafdiagrammen

De rechte en ronde rails worden naast elkaar gestapeld, er zijn meer bochten. De verschillende blokjes lego worden torens. Rood is de grootste, maar in de bak zit nog heel veel blauw. De auto’s worden gegroepeerd op kleur en naam. De grootste groep telt acht Lightning McQueens.

Leave a Reply

Best Wordpress Popup Plugin
Skip to content
%d