Struikreclame van McDonald’s

Sluikreclame is reclame waarbij het niet meteen duidelijk is dat het reclame is. In films en televisieprogramma’s vindt productplacement plaats. Er worden bijvoorbeeld producten gebruikt die door producenten van deze producten beschikbaar zijn gesteld. Vandaag kwam ik zelfs een struikreclame tegen.

Voorbeelden van sluikreclame

Bij Zeg ‘ns AAA stond een bank van IKEA in de woonkamer. Diezelfde bank stond ook voorop de IKEA-catalogus. Eigen Huis en Tuin is een etalage van de Praxis en in Baantjes konden de personages niet van Yakult afblijven. De laatste film van James Bond zit vol met productplacements, Sony, Heineken (betaalde $45 miljoen om het favoriete drankje van Bond te worden. Er was dus geen shaken, not stirred in Skyfall), Coca Cola, BMW en Omega Watches. Een overzicht van sponsoren van Bond-films is hier te vinden.

McDonald’s en de struikreclame

Het McDonald’s-restaurant in Holten wordt een paar honderd meter voor het restaurant aangekondigd door een haag die precies de vorm van een M heeft. De vorm is gelijk aan de McDonald’s-bogen. Er hangen wel eens lampjes in, vandaag waren die niet aan (als ze er nog inhangen). De groene M is ook te zien op Google Maps, dit is te zien op de onderste foto. Met deze haag de McDonald’s aankondigen is een echte struikreclame.

Struikreclame van McDonald's langs de A1 bij Holten

De struikreclame van McDonald's langs de A1 bij Holten, zoals te zien op Google Maps

Leave a Reply

Skip to content
%d bloggers like this: