Struikreclame

Vorig jaar liet ik de struikreclame van McDonald’s zien. In Parijs kwam ik wederom een struikreclame tegen. Een struik was gesnoeid in de vorm van een flesje Perrier. Om het iets duidelijk te maken was ook een etiket van Perrier erop bevestigd.

Prima struikreclame

De fles van Perrier is een icoon. Meestal is deze groen met een geleidelijk bollende buik. De fles is gebaseerd op een gymnastiekknots. St. John Harmsworth begon met bottelen en deed dit in de vorm van de knots waar hij mee trainde. Struikreclame Perrier Parijs

Champagne onder de mineraalwaters

Bij de introductie van Perrier in Engeland werd er geadverteerd met de claim dat het Perrier de champagne onder de mineraalwaters was. Zie hieronder twee advertenties van Perrier met de claim “The champagne of table waters.” De fles is duidelijk herkenbaar als Perrier-icoon

Perrier champagne of table waters Perrier champagne of table waters

 

Leave a Reply

Skip to content