Nationale Voorleeswedstrijd 2019

Een boek lezen of een boek luisteren is al mooi. Een boek voorgelezen krijgen of een boek voorlezen is nog mooier. Lees de woorden, interpreteer de zinnen, voel de luisteraar, hang aan de lippen van de voorlezer. Voorlezen en voorgelezen worden is misschien wel de ultieme manier van boeken lezen.

De Nationale Voorleeswedstrijd is bedoeld voor het regulier basisonderwijs. De voorrondes op de basisscholen, per regio en provincie leveren ontzettend veel schoolkampioenen en twaalf provinciewinnaars op. Tijdens de finale op 22 mei lezen deze winnaars voor uit een zelfgekozen boek. Daarnaast wordt er onvoorbereid voorgelezen, een fragment van een verhaal wordt de voorlezers aangereikt.

Top tien meest gelezen boeken

De top tien van meest gelezen boeken tijdens de Nationale Voorleeswedstrijden, gebaseerd op dat wat werd voorgelezen tussen 1997 en 2017 is:

  1. Achtste-groepers huilen niet – Jacques Vriens
  2. Hoe overleef ik de brugklas? – Francine Oomen
  3. Blauwe plekken – Francine Oomen
  4. Hoe overleef ik mezelf? – Francine Oomen
  5. Meester Jaap – Jacques Vriens
  6. De dikke meester Jaap – Jacques Vriens
  7. Spijt! – Carry Slee
  8. Matilda – Roald Dahl
  9. Razend – Carry Slee
  10. Dagboek van een Muts – Rachel Renée Russel
nationale-voorleeswedstrijd-meest-gelezen-schrijvers-1997-2017

Woensdag boekendag

Woensdag is boekendag. Zolang de voorraad strekt wordt op marijnkrijger.nl elke woensdag een blog over boeken geplaatst. Natuurlijk is er een link met marketing. De blogs over (marketing en) boeken zijn hier terug te vinden.

Geïnteresseerd in boeken? Breid je bibliotheek uit door hier boeken te kopen.

Woensdag is boekendag. Zolang de voorraad strekt wordt op marijnkrijger.nl elke woensdag een blog over boeken geplaatst. Natuurlijk is er een link met marketing. De blogs over (marketing en) boeken zijn hier terug te vinden.

Geïnteresseerd in boeken? Breid je bibliotheek uit door hier boeken te kopen.

Leave a Reply

Skip to content
%d bloggers like this: