Naar Circus Boemtata van de CliniClowns

Boemtata

1 juni bezochten we Circus Boemtata van de CliniClowns. Vantevoren kregen we een boek met CD. De liedjes konden alvast worden ingestudeerd. We konden er met het hele gezin naar toe. We hoefden niet uit te zoeken of het rolstoelvriendelijk was, of dat er voor alle kinderen iets te beleven was. De Cliniclowns hebben het tot in de puntjes verzorgd. Van lunch tot koffie en thee en van verschoningsruimte tot rolstoeltoegankelijkheid.

De voorstelling

Het was een fantastische voorstelling met clowns, acrobaten, zang, muziek, beweging, licht, kleuren en geuren. Anna Sophie zat met haar rolstoel op de eerste rij en heeft alles goed kunnen zien. Ze vond het geweldig. Mijn andere twee kinderen vonden de voorstelling “superleuk” en “kapotgaaf”.

Video

De rap in het huis van de ladderman stond niet op de CD. In deze video wordt dit liedje gebruikt als soundtrack. Allerlei elementen uit de voorstelling zijn te zien. Natuurlijk heb ik de Cliniclowns toestemming gevraagd (en gekregen) voor het plaatsen van deze video op Youtube.

Over Circus Boemtata

“Stichting CliniClowns Nederland presenteert in 2012 de geheel nieuwe theatervoorstelling: Circus Boemtata! Deze voorstelling is speciaal afgestemd op de belevingswereld van kinderen met een verstandelijke en/of meervoudige beperking in de leeftijd tot en met 18 jaar. Van 25 mei t/m 7 oktober reist Circus Boemtata door het land met een grote circustent langs 6 locaties in Nederland en is te bezoeken samen met het gezin, school of instelling. Bij deze voorstelling worden alle zintuigen aangesproken: zien, horen, ruiken, voelen en proeven.

De vertrouwde CliniClowns in een nieuwe voorstelling met échte acrobaten en gloednieuwe liedjes.”
http://circusboemtata.cliniclowns.nl/

Leave a Reply

Skip to content
%d bloggers like this: