De zorgchaos in 2015 (3)

zorgchaos 200De zorg verandert in een chaos in 2015. Onder het mom van financieel houdbaar maken van de zorg zijn er allerlei aanpassingen bedacht die zelfs op de tekentafel chaos creëerden. Vandaag: hoe een ritje van 20 minuten nu anderhalf uur duurt.

Vervoer

Mijn dochter gaat dagelijks naar een kinderdagcentrum. Er is een vervoersindicatie afgegeven, dit betekent dat mijn dochter dagelijks wordt opgehaald en weggebracht naar het KDC. Ze wordt vervoerd in haar rolstoel en wordt als eerste opgehaald, bij het terugbrengen is ze de een-na-laatste die thuis wordt gebracht.

Vier jaar geleden werd ze dagelijks rond kwart voor negen opgehaald, vervolgens ging er nog iemand mee en was ze rond kwart over negen bij het KDC. Om half vier vertrok ze daar weer en om tien voor vier was ze thuis. Dat veranderde vorig jaar. Er werden verschillende ritten samengevoegd. Ze werd om half negen opgehaald en kwam rond kwart over vier weer thuis. Dit jaar is er een nieuwe vervoerder. Er zijn nog meer ritten samengevoegd en er passen nog meer kinderen in een iets grotere bus. Mijn dochter wordt nu om vijf voor acht opgehaald, om half tien is ze dan bij het KDC. Het vertrek om half vier is ongewijzigd en ze is om vijf uur thuis, soms zelfs later.

TL:DR

Vervoer in de zorg, dat wat in twintig minuten kan duurt anderhalf uur.

Leave a Reply

Skip to content