Lees kunst

Pinoteca Art Library heeft een grote collectie boeken over kunst. Kijken naar schilderijen kan, maar lezen kan nu ook.

Met posters met tekst die bekende schilderijen voorstellen. De Schreeuw van Edvard Munch bijvoorbeeld. Niet alleen is dit schilderij al overal nagemaakt en geparodieerd. Het schilderij in tekst omzetten gebeurt met de kernbegrippen. Zonsondergang, brug en ahhhhhhhhhhh.

Vincent van Gogh staat natuurlijk bekend om de verwonding aan zijn oor. Niet dat hij zelf zijn oor afsneed, dat deed Gauguin. Met een zwaard. Op de poster van Pinoteca staat ear natuurlijk groot afgebeeld. Het is dan ook een onderwerp dat Van Gogh een paar keer op het doek afbeeldde bij het maken van zelfportretten.

 

pinacoteca edvard munch to read
van gogh to read pinacoteca

Leave a Reply

Best Wordpress Popup Plugin
Skip to content
%d