Dat is ineens dichtbij

Druk op de heide, de winkelstraten vol, de afstand niet bewaard, mondkappen voor enkel de mond en te vaak en te veel op reis. Het coronavirus baant zich te makkelijk een weg door de samenleving. Nu is het virus aanbeland bij de buren van Anna Sophie.

Als ergens geen afstand kan worden bewaard dan is dat in de zorg. Natuurlijk staat tussen de twee huizen nog een muur, maar de begeleiders zijn elkaars achtervang. Als even meer handen nodig zijn dan kan de tussendeur zo van het slot om bij de buren te helpen. Bij de slaapdiensten is sowieso een begeleider voor beide woningen beschikbaar.

Nu dus niet. Beschermende kleding is beschikbaar. De begeleiders willen de bewoners geen onnodige stress geven en zo gewoon mogelijk doorgaan met het leven. Alle buren worden getest. Dat is bij een woning met gehandicapte bewoners niet zo gedaan. Vreemde mensen die testen afnemen lopen in beschermende kleding. Onherkenbaar en soms zelfs intimiderend. Het is niet dat de bewoners met ratio kunnen worden overtuigd dat het maar heel even duurt. Als de test is uitgevoerd is het de belangrijke taak om de bewoners zo goed mogelijk op te vangen, en te troosten als dat nodig is. Probeer dat maar eens op afstand.

Bezoeken zijn afgezegd en ook naar huis mag niet. Of Sinterklaas met het hele gezin gevierd gaat worden is nu nog onbekend. Ons doordeweekse bezoek van slechts een uur slaan we deze keer over. Een begeleider is positief getest, de hoop van iedereen is nu dat dat een geïsoleerd geval is en blijft.

We wachten nog even af.

Leave a Reply

Skip to content