Lijm. Huh, wat voor lijm?

Met lijm wordt van alles aan elkaar bevestigd. Als ducttape niet werkt, kan lijm wel eens een goede oplossing zijn. Lijm is er in veel soorten en maten, en het wordt gemaakt van verschillende grondstoffen.

Lijmsoorten

Houtlijm is wit, een beetje dik en wordt gebruikt voor houtconstructies. Secondelijm zorgt binnen enkele seconden voor een lijmverbinding. Dierlijke lijm is gemaakt van (dierlijke) gelatine. De grondstoffen zijn beenderen, huiden, vlees of vis.

Wat voor lijm?

Tot zover kan ik het nog volgen. Onlangs zag ik een lijm met een merkwaardige naam. Zou de lijm deze bijzondere grondstof bevatten? Of is net als houtlijm voor houtconstructies bedoeld is, deze lijm om kleine kinderen aan elkaar vast te maken. Kleuterlijm (op het etiket met spatie). Een opvallend product.

Kleuterlijm

Meer over spatiegebruik:

Eerdere blogs over spaties zijn via onderstaande links te vinden.

De kracht van spaties in marketing

“Zwarte pieten pakken” en “Alle dames hakken”

Grote boeken markt

CamelCase

Leave a Reply

Skip to content
%d bloggers like this: