Toch quarantaine

De bubbel leek voldoende, maar zelfs na de quarantaine van de buren is toch weer een begeleider positief getest. Die begeleider is ook in het huis van Anna Sophie geweest. Dit heeft tot gevolg dat haar woning nu ook in quarantaine gaat. Begeleiders dragen nu schorten, handschoenen en mondneusmaskers.

Bezoek wordt beperkt. Als het voor het welzijn nodig is, mogen we Anna Sophie wel bezoeken. Dat is een les uit de eerste lockdown. Ook dan moeten wij gehuld in volledig PBM-pak naar haar toe. Ze begrijpt niet waarom de maanmannetjes nu bij haar op de kamer komen om haar te verzorgen. Ook gaat ze niet naar de dagbesteding. Het is tien dagen tot kerst, dus als nu niemand in haar woning coronaklachten krijgt, mag ze met kerst wel naar huis.

Anna Sophie snapt niet wat er nu aan de hand is. Haar kamer en specifiek haar bed is haar veilige plek. Daar kan ze nog steeds heen. Een vervelende situatie voor de bewoners, begeleiders en ouders. De begeleiders proberen zoveel mogelijk het gewone leven aan te houden en in het ritme te blijven. Met de pakken ziet het er gek uit. Mogelijke uitval van medewerkers legt overal nog meer druk.

Op het KDC ging het virus ook al rond. Een aantal groepen was al gesloten. Anna Sophie kijkt verbaasd naar al die beschermende kleding. De mondkapjes zag ze al eerder bij de chauffeurs. Handschoenen zijn al langer in gebruikt bij begeleiders, gewoon bij de persoonlijke verzorging. De pakken vindt ze het gekst.

Het land in lockdown, de woning in quarantaine, niet naar het kinderdagcentrum. Het is een onwerkelijke situatie die ik niet kan uitleggen. Videobellen dan maar weer.

Leave a Reply

Best Wordpress Popup Plugin
Skip to content
%d