Nieuwsbrief 2 – Boek over Anna Sophie

*|MC:SUBJECT|*

Nieuwsbrief 2 – Anna Sophie

Hoi *|FNAME|*,

Fijn dat je dit leest. Voor mij was het even gek om een nieuwsbrief op te zetten naast mijn website en socialmediakanalen. De inschrijvingen stijgen nog steeds, dus het was een goed idee. Het is nog even wachten op het boek, in de tussentijd is er deze nieuwsbrief.

Elke week zien we Anna Sophie twee keer. Een keer in haar woning, een keer thuis. Afstand houden is niet mogelijk, dus we zijn heel voorzichtig. In haar woning mogen we naar haar kamer. Eerst sturen de begeleiders de bewoners naar de woonkamer of hun eigen kamer. Hierdoor kunnen we zonder bij iemand in de buurt te komen naar de kamer van mijn dochter lopen.

Als ik haar ophaal om naar huis te gaan, zit ze vaak al klaar bij de deur. Keurig op het bankje uit het raam te kijken tot ze de bekende auto aan ziet komen rijden. Twee keer per week haar zien is niet veel. Dan is het maar goed dat ze zich thuisvoelt in haar woning. Bij het wegbrengen zwaait ze een of twee keer en loopt ze naar binnen. Omkijken is niet nodig. Het is haar huis.
 

Paul Willems schrijft voorwoord


Anna Sophie woont bij Amerpoort en ook haar kinderdagcentrum valt onder deze zorgorganisatie. In mijn boek geef ik een kijk in mijn leven en hoe ik het heb ervaren dat Anna Sophie uit huis gaat. Naast de emotionele achtbaan zijn overal muren om tegenaan te lopen. Vaak gaat het goed, soms ook juist niet. In de eerste lockdown in maart 2020 heeft Amerpoort alle zeilen bij moeten zetten. Bezoek was zelfs niet toegestaan. In het tweede deel van het boek schrijf ik hierover. Om de andere kant van het verhaal te belichten heb ik Paul Willems gevraagd het voorwoord te schrijven. Hij is de voorzitter van de raad van bestuur van Amerpoort. Door dit voorwoord krijg je een nog beter beeld van wat er speelt in de gehandicaptenzorg.

Coronatest

Eind 2020 was Anna Sophie verkouden en werd besloten een coronatest af te nemen. Logisch gevolg was dat ze werd geïsoleerd op haar kamer. Bijna twee dagen heeft ze alleen op haar kamer gezeten. Begeleiders gebruikten schort, mond-neusmaskers en handschoenen als ze wel naar binnen moesten. Anna Sophie had genoeg speelgoed om de dag door te komen.

Lees hier het hele verhaal

Vooruitblik

We zijn nu bezig met het opzetten van de bestelmodule. Natuurlijk is het boek straks ook te koop via de regulliere kanalen. Online via Bol.com, gewoon via de lokale boekhandel of rechtstreeks via de uitgever. Zodra voorbestellingen mogelijk zijn, zet ik dat natuurlijk gelijk in de nieuwsbrief.

Vragen kan je sturen naar marijn@marijnkrijger.nl. Werk je in de media of ken je een journalist of redacteur voor wie mijn boek interessant is, dan kom ik daar graag mee in contact.

Tot de volgende keer,

Marijn Krijger

Aanmelden voor de nieuwsbrief – Boek Anna Sophie

* indicates required

Dank je wel alvast voor het abonneren op mijn nieuwsbrief. Werkt bovenstaand formulier niet, klik dan hier.

Leave a Reply

WordPress PopUp Plugin
Skip to content